Zoeken in deze blog

zondag 21 augustus 2011

Hoe ontstaat diamant

Diamant



In dit artikel vertel ik je hoe de diamant is ontstaan. Waarbij ik verschillende manieren geef van het ontstaan van een diamant.
Diamanten zijn heel lang geleden , ontstaan miljoenen jaren op een diepte van vrij wel tweehonderd kilometer. In het binnenste van de aardbol.En het is er erg heet, wel twee duizend graden Celsius! Door de hitte en zware druk zijn er verschillende stoffen gekristalliseerd. De Diamanten zijn gekristalliseerde koolstof. De meeste diamanten zijn door vulkaanuitbarstingen aan de bovenste gedeelte gekomen. De diamanten zitten vaak in vulkanisch gesteente.De Diamanten zijn schaars en daarom erg kostbaar. Van alle diamanten die er worden gevonden is minder dan de helft bruikbaar om tot sieraad gebruikt te worden. Voordat diamanten er uit zien als diamanten moeten ze gepolijst en geslepen worden.
Verschillende manieren waarop een diamant ontstaat

koolstof gekapte vezels.



Koolstof:

Diamanten worden gevormd in wel 150 kilometer onder de aardkorst. Maar er zijn ook andere manieren waarop diamanten kunnen ontstaan, op die manieren komen diamanten op plaatsten waar mensen ze kunnen vinden. De drie concentrische lagen van de aarde; de kern, mantel en de korst; ontstonden in een paar miljoen van de 4.5 biljoen jaren die de aarde bestaat. De kern bestaat vooral uit een legering van ijzer en nikkel. De mantel bestaat vooral uit magnesium en ijzer silicaat mineralen. Diamanten kunnen zich in het grootste deel van de aarde vormen, maar niet dicht bij de aardkorst, want daar is de vaste vorm van koolstof grafiet. Maar diamanten kunnen ook alleen maar overleven aan de oppervlakte, omdat de grote hitte van de kern de diamanten kan doen smelten.
Diamanten komen naar de oppervlakte als vulkanen uitbarsten. Zij dragen in hun magma (die niet heet genoeg is om de diamanten te doen smelten) de diamanten. Bij vulkanen die diamanten “spuwen” word er telkens dezelfde vorm krater gevonden. Deze heeft de vorm van een wortel en word de “Kimberlite” genoemd. Ze zijn vernoemd naar de...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten