Zoeken in deze blog

maandag 5 september 2011

de kleinste en grootste man ter wereld .




Nepalees van 65,5 centimeter allerkleinste man ter wereld Khagendra ThapaMagar.





Wie is nu de kleinste man ter wereld?


Op dit moment is de langste man ter wereld: Leonid Stadnik. Hij Woont in de Oekraine en is 2,57 m lang. Hij wil echter niet in de belangstelling staan en niet opgenomen worden in officiële records, daarom gaat de eer van de titel Langste man ter wereld' momenteel naar de in Turkije woonachtige Sultan Kosen. Hij meet ruim tien centimeter minder dan Stadnik, namelijk 2,46 m. Als officiële recordhouder volgt hij de Chinees Bao Xishun (2,36 m) op om in het Guinness World Records Book als langste man ter wereld te worden opgenomen. Sultan Kosen is nu 26 jaar. Hij werd zo lang door een tumor wat groeihormonen produceert.
Bekijk filmpjes van de langste mensen ter wereld: Langste mensen ter wereld

Al een jaar kijkt de Nepalees Khagendra Thapa Margar uit naar deze dag. Vanaf nu is hij namelijk officieel de kleinste man ter wereld.

Aangezien de jongen begin deze maand zijn 18e verjaardag vierde is hij nu met zijn 65,5 centimeter de allerkleinste man ter wereld. Je kunt wel bedenken hoe klein dat is als je ervan uitgaat dat een gemiddelde pasgeboren baby een lengte heeft van zo’n 50 centimeter. Deze jongen hield snel op met groeien.

Voor de meeste jongeren is 18 worden een mijlpaal. Voor Magar is het extra speciaal nu hij zijn titel binnen heeft. Vorig jaar wilde hij de titel al hebben maar omdat bleek dat hij toen nog 17 was kreeg hij die niet. In dat jaar zou hij namelijk nog kunnen groeien.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten